جوش صورت یکی از مشکلات رایج و مزاحم در حوزه زیبایی و پوست است. این امر به یکی از دغدغه های افراد تبدیل شده است که از مرسول ترین مشکلات و حساسیت های پوستی افراد می توان به جوش ، آکنه ، زخم، لک و … اشاره کرد. جوش صورت علاوه بر احساس ناخوشایندی که در پی دارد سبب اعتماد به نفس فرد را پایین می آورد. برای درمان جوش صورت باید ابتدا با انواع و علل ایجاد آن آشنا شد و سپس به دنبال راه حل آن رفت. به همین دلیل در این مقاله به بررسی کامل در مورد این موضوع پرداخته شده است.
جوش صورت چیست ؟
جوش صورت (Acne) یک مشکل رایج و یکی از اختلالت پوستی است که در نتیجه تجمع سلول های مرده پوست، انسداد و منافذ چربی و ترشح زیاد غدد چربی پوست رخ می دهد. این جوش ها همچنین به عنوان آکنه نیز شناخته می شود.
به طور کلی جوش صورت در نواحی مختلفی از بدن و صورت از جمله اطراق بینی، پیشانی، چانه، قسمت های فوقانی پشت بدن، سینه و شانه ها که دارای غذذ سباسه هستند، نمایان می شوند
انواع جوش صورت کدامند ؟
به طور معمول جوش های در صورت بیشتر در پیشانی، گونه ها و چانه ایجاد می شود و می تواند به صورت لکه های قرمز یا سفید بروز کند. از انواع آکنه و جوش صورت می توان به موارد زیر اشاره کرد :
جوش سر سیاه
جوش سر سیاه یکی از انواع جوش صورت است که زمانی که منافذ باز پوست با ترکیبی از سلول های مرده پوست و چربی اضافه که توسط غذذ چربی ترشح می شود، مسدود شود. بر روی پوست نمایان می شود.
برای درمان این جوش ها می توان به محصولات پوست حاوی سالیسیلیک اسید و بنزوئیل پروکساید استفاده کرد. توجه داشته باشید که ترکاندن این جوش ها خودداری کنید چرا که باعث ملتهب شدن پوست و ماندن جای جوش می شود.
جوش سر سفید
در حالتی که یک لایه پوست نازک از پوست منافذ پوست را بپوشاند. سبب بروز توده ای برآمده از مواد زیر سطح پوست می شود. این جوش ها از خفیف ترین حالت های جوش بوده و به راحتی با مراقبت پوستی و استفاده از دارو های موضعی درمان می شود.
جوش قرمز ( پاپول) و جوش چرکی (پوسچول)
جوش های قرمز و چرکی یکی از شدیدترین جوش های صورت هستند که منجربه عوارض پوستی شدید و زخم های دائمی می شوند. این جوش ها در اثر تجمع چربی ها و سلول های پوست و بسته شدن منافذ پوست سبب رشد باکتری ها در آن ناحیه سبب التهاب، تورم و جوش های قرمز می شوند. برای پیشگیری و درمان این جوش ها
جوش ندولار یا ندول ها
این مدل جوش ها از شدید ترین انواع جوش صورت هستند که سبب عوارض پوستی شدید و رد های دائمی بر روی پوست می شود. این جوش ها با رشد باکتری در داخل ناحیه و منفذ بسته شده توسط چربی و سلول های مرده در نتیجه آن ناحیه از پوست قرمز، متورم می شود. داروهای موضعی برای درمان این نوع جوش ها زیاد مناسب نیستند. برای درمان این جوش ها بهتر است به متخصص پوست مراجعه کنید.
اگر عفونت این نوع جوش ها به عمق پوست نفوذ کند. سبب بروز یک برآمدگی بزرگتر از سایر انواع جوش خواهد شد که با خارش همراه است.
جوش دوران قاعدگی
حدود 50 تا 80 درصد از خانم ها در دوران قاعدگی خود جوش های دوران قاعدگی را تجربه خواهند کرد. این جوش ها به دلیل نوسان و به هم خوردگی هورمون ها و عدم تعادل آن ها با تحریک فعالیت غذذ چربی ایجاد می شوند. این نوع از آکنه ها به آنکه های دوران قاعدگی معرف هستند و معمولا در نواحی خط فکف اطراف ناحیه چانه، گردن و گونه های شما نمایان می شوند.
جوش های صورت میانسالی
در دوران میانسالی در سنین 30 تا 50 سال نیز جوش هایی را فرد تجربه می کند. دلایل ایجاد این جوش ها در دوران میانسالی و بزرگسالان در ادامه آورده شده است :
- تغییرات و نوسانات هورمونی و فاکتور های مربطو به هورمن های استروژن و پروژسترون
- استرس سبب ایجاد جوش می شود.
- استفاده از از محصولات مراقبتی و آرایشی تقلبی و نامناسب
- بیماری های پنهان همچون سندروم پلی کیستیک در زنان
- آلودگی های محل زندگی و اشعه فرابنفش خورشید
- پاکسازی و شستن بیش از حد پوست صورت
- واکنش آلرژی برخی از افراد به مواد غذایی خاص
- سابقه ژنتیکی و خانوادگی
- مصرف برخی از دارو ها
خوراکی هایی که سبب ایجاد جوش صورت می شوند
سبک زندگی و رژیم غذایی یکی از مواردی است که نقش مهمی در ایجاد جوش و آکنه در صورت دارد. تحقیقات نشان می دهد که رژیم غذایی نامناسب می تواند سبب بروز و تشدید جوش در صورت شود. از جمله مواد غذای تاثیر گذار بر روی این جوش ها می توان به موارد زیر اشاره کرد :
غلات و قند های تصفیه شده : مصرف مواد غذایی که دارای کربوهیدارت تصفیه شده هستند. مانند نانف برند ، سودا و نوشیدنی های شیرین و دسرهایی که با آرد سفید درست می شوند. سطح قند خون را افزایش داده و سبب ایجاد جوش بر روی پوست می شود.
- فست فود : مصرف مداوم فست فود و نوشابه های گازدار موجب ایجاد و تشدید جوش در صورت می شود
- محصولات لبنی : مصرف زیاد لبنیات نیز سبب تشدید جوش و آکنه می شود.
علت ایجاد جوش صورت در خانم ها و آقایان
دلایل ایجاد جوش صورت می تواند متفاوت باشد. همه این عوامل در اثر سبک زندگی رخ می دهند و منجر به ایجاد آکنه و جوش می شوند. از جمله مهمترین علل ایجاد جوش صورت در خانم ها و آقایان به موارد زیر اشاره کرد :
- تغییرات هورمونی (بیشتر در خانم ها سبب ایجاد جوش می شود.)
- استرس و بی خوابی
- تغذیه نامناسب مانند غذاهای چرب
- خوابیدن با آرایش و نشستن پوست صورت
- روبالشی کثیف
- شرایط زندگی آلوده
- استفاده از محصولات آرایشی و بهداشتی نامرغوب و تقلی
- و …
جوش صورت نشانه چیست و چرا در نقاط مختلف صورت جوش می زنیم ؟
جوش صورت نشانه چیست ؟ این سوالی است که خیلی از افراد به دنبال پاسخ آن می گردند در پاسخ به این سوال با توجه به محل نمایان شدن جوش می توان به موارد زیر اشاره کرد :
- جوش پیشنانی : معمولا جوش های این ناحیه نشان دهنده مشکلات سیتم گوارشی ناشی از مصرف زیاد شکلات و یا مواد غذایی با درصد چربی بالا هستند.
- جوش بین ابروها : نمایان کننده مشکلات کبد ناشی از مصرف زیاد الکل، دخانیات و لبنیات و یا آلرژی نسبت به مواد غذای خاص است.
- جوش در ناحیه بین گوش و چشم : این جوش ها نشان دهنده مشکلات کلیه از مصرف زیاد قهوه و چایی و یا نمک است.
- جوش روی بینی : این جوش نشان دهنده مشکلات قلبی ناشی از چربی های بد و فشار خون بالا ( مصرف میوه ، سبزیجات، آجیل و ماهی به شما در حل این مشکل کمک می کند )
- جوش روی گونه ها : مشکل سیستم تنفسی ناشی از استعمال سیگار
- جوش نزدیک به چانه : به خوردگی هورمون ها
- جوش بر روی گردن : وجود بیماری و مبارزه بدن با باکتری و ویروس
بنابراسن با جوش صورت در ناحیه های مختلف صورت می توانید نفهمید که این جوش نشانه چیست ؟ با توجه به نوع مشکل اقدام به درمان کنید.
نحوه درمان و رفع جوش صورت
دو روش برای رفع و درمان جوش صورت وجود دارد که بسته به شدت و نوع جوشتان می توانید از آنها استفاده کنید
درمان پزشکی رفع جوش صورت
برای درمان پزشکی رفع جوش صورت می توان به استفاده از روش های زیر که توسط متخصصین پوست مورد استفاده قرار می گیرد اشاره کرد. توجه داشته باشید که حتما قبل از شروع درمان پزشکی حتما به متخصص پوست مراجعه نمایید تا بهترین روش را برای شما با توجه به نوع جوش و علت ایجاد آن انتخاب نمایید.
- لیزر جای جوش
- میکرونیدلینگ
- استفاده از دارو
- استفاده از کرم های ترمیم کننده
- استفاده از رتینول ( با تجویز پزشک )
- صابون دیترون
درمان خانگی جوش صورت
بسیاری از مواد طبیعی موجود در خانه های با توجه به خواصی که دارند می توانند برای بهبود وضعیت جوش هایتان به شما کمک کنند. این مواد با کمک به کم کردن التهاب، پاکیزه کردن پوست، ضدعفونی و همچنین بالانس چربی طیح پوست این کار را برای شما انجام می دهند. استفاده از ماسک این مواد به شما در رفع جوش هایتان کمک می کند این ماسک ها را می توانید خودتان در خانه آماده کنید و یا از ماسک های آماده تولید شده توسط برند های مختلف استفاده نمایید.
- ماسک سفید تخم مرغ و عسل
- ماسک عسل و آبلیمو
- ماسک آلوورا و آبلیمو و عسل
- ماسک سدر، سفید تخم مرغ و آبلیمو
- ماسک شکر و آبلیمو
- ماسک جوش شیرین و ماست
- ماسک زردچوبه ، ماسک و گوجه
ماسک های آماده برای جوش صورت
بدون تردید استفاده از ماسک های مراقبتی پوست و دارو های موضعی موجود در بازار در درمان انواع جوش موثر است. یکی از روش های درمانی صورت استفاده از انواع ماسک برای جوش صورت است که توسط برخی از شرکت های تولید کننده محصولات زیبایی و بهداشتی تولید و در دسترس عموم قرار می گیرد. از جمله ماسک های موجود در بازار می توان به موارد زیر اشاره کرد
شما می توانید تمام محصولات بهداشتی و آرایشی اصل را از فورشگاه آرامیس خریداری نمایید.
منبع : جوش صورت | انواع، علل و نحوه درمان جوش صورت
:: بازدید از این مطلب : 34
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0